Τσιώνα Κατερίνα

Η Κατερίνα Τσιώνα είναι δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω, με 15ετή άσκηση ενεργούς δικηγορίας. Ασχολείται με τα ζητήματα ψηφιακής δικαιοσύνης, είναι υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας του Δ.Σ.Α και διαχειρίστρια των διαδικτυακών ομάδων Π.Ε.Δ. και e-dikigoria. Συντάκτρια του δικηγορικού μαγκαζίνο «Με το Δικηγόρο» , επιμελείται την στήλη των πολιτιστικών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής.

Μεγάλωσε στον Πειραιά και αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d’Arc».
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος τεσσάρων (4) μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης από τα Πανεπιστήμια του Στρασβούργου, της Νομικής Σχολής Αθηνών και του Bordeaux, στις δημόσιες συμβάσεις και το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά.

Διατηρεί δικό της δικηγορικό γραφείο από το 2012 και αυταπασχολείται στους τομείς του αστικού, ποινικού και δημοσίου δικαίου. Εκπονεί παράλληλα την διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 2.
Συμμετέχει με παρεμβάσεις, εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια, και τα τελευταία δύο χρόνια εισηγείται σε θέματα δημοσίου δικαίου στα σεμινάρια του e-Themis για τους ασκούμενους δικηγόρους.

Το 2017 συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές του ΔΣΑ και κατατάχθηκε 2η γυναίκα σε ψήφους σε όλα τα ψηφοδέλτια.

Είναι έγγαμη, μητέρα δύο παιδιών , της Λένας και του Χάρη.

Το 2021 πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την αλλαγή σελίδας στον ΔΣΑ υπό την προεδρία του Δημήτρη Αναστασόπουλου, με την συμμετοχή προσώπων που μπορούν αποδεδειγμένα μέσω της διαδρομής τους και της πορείας τους. να εργαστούν συλλογικά και με συνέπεια για τον Δικηγορικό Σύλλογο. 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου

Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού μας
6974 704 780
press@metodikigoro.gr
Konstantina Dimitrakopoulou


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος