Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη

14-07-2021 13:16

Αθήνα, 19.3.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι σύμβουλοι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Αναστασόπουλος και Νίκος Κουτκιάς συναντήθηκαν με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των δικηγόρων, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία, αφού επί ένα χρόνο παραμένουν κλειστά τα δικαστήρια. Κατά τη συνάντηση υπήρξε  εκτενής συζήτηση επί των θεμάτων   που τέθηκαν από την  πλευρά  του επικεφαλής του συνδυασμού «Με Το Δικηγόρο» κ. Αναστασόπουλου, όπως και του κ. Κουτκιά  και απασχολούν έντονα τον δικηγορικό κόσμο.

Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση ήταν:

1)  Έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους δικηγόρους:

Ειδικότερα, ζητήθηκε το ποσό που απέμεινε στον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ, κατόπιν της καταβολής 400 ευρώ σε μικρή μόνο μερίδα ελεύθερων επαγγελματιών, να διανεμηθεί άμεσα σε όσους δεν το έλαβαν και μάλιστα με τα ελάχιστα δυνατά κριτήρια (χωρίς μείωση τζίρου, οικογενειακό εισόδημα, κ.λπ.), έτσι ώστε να το λάβουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες.  Ο Υπουργός  Εργασίας συμφώνησε ότι πράγματι πρέπει να στηριχθούν περισσότεροι δικηγόροι και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει διάταξη την επόμενη εβδομάδα στην πιο πάνω κατεύθυνση.

2) Επιπλέον οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων:

Παράλληλα, ζητήθηκε η έκπτωση και αναστολή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και ο σχεδιασμός περαιτέρω οικονομικής βοήθειας, ειδικά για τους δικηγόρους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εδώ και ένα χρόνο με τα κλειστά δικαστήρια. Ο κ. Χατζηδάκης συμφώνησε να εξετάσει τις προτάσεις αυτές μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Δημήτρης Αναστασόπουλος

  Σύμβουλος ΔΣΑ 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου

Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού μας
6974 704 780
press@metodikigoro.gr
Konstantina Dimitrakopoulou


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος