Η παρούσα πρωτοβουλία αποτελεί «συνδυασμό υποψηφίων» για την εκλογή του νέου Προέδρου και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπως ορίζει ο Κώδικας Δικηγόρων, με στόχο τη θεσμική εκπροσώπηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του συνόλου του δικηγορικού σώματος. Συστήθηκε για πρώτη φορά στις αρχαιρεσίες του 2017, ενώ συμμετείχε και στις αρχαιρεσίες του 2021. Και τις δύο φορές οι συνάδελφοι μας μας τίμησαν με τη 2η θέση στη σειρά κατάταξης.

Δεν αποτελεί ούτε πρόκειται να εξελιχθεί, όπως συνηθίζεται, σε «συνδικαλιστική παράταξη» με κομματικές ή ιδεολογικές περιχαρακώσεις ή προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες.

Γενεσιουργός αιτία αυτής της πρωτοβουλίας αποτελούν οι κοινές διαπιστώσεις μεταξύ των συναδέλφων ότι:
α) η ελληνική δικηγορία διέρχεται σήμερα τη χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της,
β) οι διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων, ιδίως τα τελευταία χρόνια, έχουν επιφέρει ελάχιστα έως καθόλου αποτελέσματα,
γ) ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών πρέπει επιτέλους να απαλλαγεί από τις συνδικαλιστικές νοοτροπίες και τις πρακτικές (πολύ) παλαιοτέρων δεκαετιών.

Ο τίτλος του συνδυασμού μας αποτυπώνει ακριβώς και το πνεύμα του εγχειρήματος:
1. Στο επίκεντρο τίθεται «ο δικηγόρος», με τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις αγωνίες του, αλλά και με την προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον για τη δικηγορία και τη δικαιοσύνη. Γι'αυτό εμείς είμαστε μόνο Με Το Δικηγόρο.
2. Στην προσπάθειά μας καλούνται να συμμετάσχουν «όλοι» οι συνάδελφοι· όχι εκ των υστέρων, περιοριζόμενοι στην εκλογική υποστήριξη, αλλά εξαρχής, συμμετέχοντας και συνδιαμορφώνοντας τόσο τις θέσεις όσο και το ίδιο το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας.
3. Ο Σύλλογός μας δεν μπορεί να είναι μόνο οι παρατάξεις και τα όργανα που τον διοικούν· ο Δικηγορικός Σύλλογος είμαστε «όλοι εμείς», όλα τα μέλη του Συλλόγου, και είναι δικαίωμα και καθήκον όλων μας να συμμετέχουμε στη συνδιαμόρφωση των αποφάσεων που μας αφορούν.
4. Μόνο με ενότητα και συλλογικότητα, «όλοι εμείς, μαζί», μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε εκεί όπου οι συνδικαλιστές του κλάδου απέτυχαν· με την πεποίθηση ότι η συμμετοχή όλων μας οφείλει να είναι μία διαρκής διαδικασία – και πριν και κατά τη διάρκεια και μετά από τις εκλογές.

Συναισθανόμαστε πλήρως ότι – μόνο με την εργασία, το χρόνο και τη διάθεση μας για προσφορά, και έχοντας εκ των πραγμάτων απέναντί μας όλες τις παραδοσιακές συνδικαλιστικές ομάδες που διαχρονικά εναλλάσσονται στη διοίκηση του Συλλόγου και επιζητούν τη συντήρηση της παρούσας κατάστασης – ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος.

Αυτή η συνείδηση είναι όμως που μας εμπνέει να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για μία πραγματικά νέα εκπροσώπηση, αντάξια του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ο Δικηγόρος – Όλοι εμείς, μαζί!
#metodikigoro

 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Έλενα Γκερέκου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6936 386 433
elenagkerekou@gmail.com


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος