Λέκκας Θεοδόσιος

Είμαι νέος δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τη Δημόσια Πολιτική. Ασκώ μάχιμη δικηγορία στο γραφείο του πατέρα μου «Λέκκας Ηλίας & Συνεργάτες» συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Ασχολούμαι με θέματα δημοσίου δικαίου, προσωπικών δεδομένων, δίκαιο ασύλου-αλλοδαπών και νομικά ζητήματα κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα ασκώ χρέη νομικού συμβούλου στο Υπουργείο Προστασίας Του Πολίτη.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκινά από τα φοιτητικά μου χρόνια έχοντας διατελέσει για τρεις συνεχόμενες χρονιές μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Αθηνών. Στη συνέχεια και κατόπιν της αποφοίτησής μου ασχολήθηκα ενεργά με την Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις και σήμερα είμαι υπεύθυνος της συντακτικής της ομάδας.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα πλαίσια της διαμόρφωσης του γενικότερου προγράμματος του συνδυασμού μας έχω εργαστεί για την κατάθεση προτάσεων όσον αφορά τους νέους δικηγόρους όπως η πλήρης αναμόρφωση της δικηγορικής άσκησης, η θεσμική κατοχύρωση της κατώτατης αμοιβής των νέων συναδέλφων, η αύξηση του ειδικού διανεμητικού λογαριασμού των νέων δικηγόρων και η οργάνωση και λειτουργία σχολής νέων δικηγόρων.

Αποτελεί κοινή παραδοχή πως ο χώρος της δικηγορίας βάλλεται με το χρόνο όλο και περισσότερο ενώ οι προοπτικές του είναι δυσοίωνες. Όλοι μας έχουμε κουραστεί από ανέξοδες πολιτικές θεωρίες και μεγαλεπήβολα σχέδια που ποτέ δεν υλοποιούνται. Ειδικά οι νέοι συνάδελφοι έχουμε σε μεγάλο βαθμό απογοητευτεί. Αυτή την κατάσταση οφείλουμε και πρέπει να την αλλάξουμε.

Γι’αυτό το λόγο πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά στις επικείμενες εκλογές του ΔΣΑ. Πιστεύω βαθιά πως η συμμετοχή είναι η πραγματική και ουσιαστική μας δύναμη. Με σύνεση και κατανόηση της δύσκολης κατάστασης που έχουμε περιέλθει ως κλάδος ζητώ την στήριξή σας ώστε να προσπαθήσω και να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για έναν ΔΣΑ περισσότερο εκσυγχρονιστικό και διαφανή,με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Έλενα Γκερέκου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6936 386 433
elenagkerekou@gmail.com


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος