Λέριος Στυλιανός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Στουτγάρδη της Γερμανίας μέχρι και το 2011, οπότε και εισήχθην στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής. Στα φοιτητικά μου χρόνια υπήρξα εκπρόσωπος του συλλόγου φοιτητών, διοργανώνοντας πλήθος ακαδημαϊκών και κοινωνικοπολιτικών εκδηλώσεων για ένα σύγχρονο και ανοικτό πανεπιστήμιο.

Τον Απρίλιο του 2021 έλαβα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στο «Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις» του ΑΠΘ, εκπονώντας διπλωματική εργασία για τη διακεκριμένη μορφή διακίνησης ναρκωτικών.

Παράλληλα, από το 2018, και μετά την ολοκλήρωση της άσκησής μου, ασκώ μάχιμη δικηγορία, ενώ τους τελευταίους μήνες διατηρώ το δικό μου δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Έχω επίσης εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία και εταιρείες της Αθήνας, όπως και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Από τον Μάρτιο του 2019 έως και σήμερα είμαι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών. Η δράση μου με την ιδιότητα του συμβούλου της ΕΑΝΔΑ ως στόχο είχε την καθημερινή βοήθεια προς τους νέους συναδέλφους για θέματα εργασιακά και ακαδημαϊκά.

Μαζί με μία ομάδα νέων καταρτισμένων συναδέλφων συντάξαμε και εκδώσαμε πέντε βοηθητικές επιτομές για τους τελευταίους πανελλήνιους διαγωνισμούς υποψηφίων δικηγόρων. Την Επιτομή Πρακτικών Θεμάτων με Απαντήσεις (Α, Β, Γ, Δ Έκδοση) και την Επιτομή Ερωταπαντήσεων, για τις οποίες είχα την τιμή να αναλάβω την επιμέλεια και να διανείμω ηλεκτρονικά σε περισσότερους από 2.500 νέους συναδέλφους.

Τον Ιούνιο του 2019 συμμετείχα στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου του ΔΣΑ με θέμα τις τροποποιήσεις του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Εξαιτίας των δεσμών μου με τη Γερμανία, στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων μου βρίσκεται η ενίσχυση των ελληνογερμανικών σχέσεων. Υπήρξα υπότροφος του Ιδρύματος Konrad Adenauer, ενώ τον Μάρτιο του 2021 ορίστηκα από την Υπουργό Παιδείας, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Έλενα Γκερέκου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6936 386 433
elenagkerekou@gmail.com


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος