Μαζαράκης Γεράσιμος – Αλέξανδρος (Μάκης)

Δικηγόρος Αθηνών, παρ’Αρείω Πάγω, με συνεχή παρουσία στα δικαστήρια της χώρας από πλέον της 20ετίας.

Συνεταίρος του δικηγορικού γραφείου «Μαζαράκης, & Συνεργάτες» που ίδρυσε ο Νικόλαος Μαζαράκης, με έδρα την Αθήνα και δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ελλάδα, το Παρίσι, το Λονδίνο και το Λουξεμβούργο. Νομικός σύμβουλος ελληνικών και ξένων εταιριών.

Ο ίδιος ειδικεύεται στο οικονομικό ποινικό δίκαιο, το ποινικό δίκαιο περιβάλλοντος και το δίκαιο τύπου, επικοινωνίας και ΜΜΕ (προστασία της προσωπικότητας και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα), ενώ το γραφείο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υποθέσεων διοικητικού δικαίου (τοπικής αυτοδιοίκησης, δίκαιο ΚΥΕ, πολεοδομικό κλπ), αστικού δικαίου (οικογενειακού, εμπραγμάτου, κληρονομικού κλπ) και εμπορικού δικαίου (εμπορικές συμβάσεις).

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο ποινικό δίκαιο στο Πανεπιστημίου Παρισιού PARIS 2 Pantheon-Assas όπου απέκτησε DEA Droit Penal et science penales και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του ποινικού δικαίου περιβάλλοντος (Droit penal de l’environnement) στο πανεπιστήμιο PARIS 2, με υποτροφίες του Ωνασείου Ιδρύματος και του ΙΚΥ.

Αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Μωραϊτη.

Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα στη Νομική Αθηνών ως εκπρόσωπος των φοιτητών στον Τομέα Ποινικών Σπουδών επί 3ετία και ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων φοιτητών στο Παρίσι.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ψυχικού το 1998 και το 2010, 2014 & 2019 στο νέο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Διετέλεσε Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αδειοδοτήσεων (2011), Αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης και αναπληρωτής Δημάρχου (2012-2014), Πρόεδρος του νπδδ «Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού» ΟΚΑΠΑ (2014-2017). Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας, εισηγητής της ίδρυσης και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Δημοτικού Ωδείου Φιλοθέης-Ψυχικού. 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου

Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού μας
6974 704 780
press@metodikigoro.gr
Konstantina Dimitrakopoulou


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος