Σταυρόπουλος Ζώης

Μέλος πολύτεκνης οικογένειας, γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Άργος Αργολίδος.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 2009. Ως φοιτητής, από το έτος 2008 εργάστηκα σε δικηγορικό γραφείο με κύριο τομέα ενασχόλησης το ποινικό δίκαιο, από το 2011 έως και σήμερα διατηρούμε με τη σύζυγό μου δικό μας δικηγορικό γραφείο, ενώ παράλληλα είμαι συνεργάτης δικηγορικής εταιρείας με κύριο αντικείμενο το αστικό και εμπορικό δίκαιο.

Μετά την αποφοίτησή μου από τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών, ολοκλήρωσα την εκπαίδευση των Υποψηφίων Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων και σήμερα φέρω το βαθμό του Έφεδρου Υπολοχαγού.

Το 2017 εξελέγην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της θητείας στο Δ.Σ, συμμετείχα στην Επιτροπή Ίδρυσης του Βρεφονηπιακού Σταθμού προτείνοντας την παράλληλη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, στην Επιτροπή Τηλεματικής και αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Συλλόγου καθώς και στην Επιτροπή λειτουργίας του Θεσμού της Νομικής Βοήθειας καταρτίζοντας τον κανονισμό λειτουργίας του θεσμού. Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησα τα συμφέροντα του κλάδου προβαίνοντας διαρκώς σε παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συναδέλφων, την ανάδειξη των βασικών και κρίσιμων προβλημάτων του κλάδου και την ανάπτυξη της ψηφιακής δικαιοσύνης.

Είμαι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις ενώ κατά το παρελθόν διετέλεσα Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, δημιουργώντας και λειτουργώντας το γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας ασκουμένων και νέων δικηγόρων.

Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Ελ χούρι και πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 4 και 8 ετών. 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου

Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού μας
6974 704 780
press@metodikigoro.gr
Konstantina Dimitrakopoulou


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος