Τριπερίνας Δημήτρης

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1983 και κατοικώ στον Άλιμο. Κατάγομαι από τη Λιβαδειά.
Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 2005. Είμαι δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω, ενεργό μέλος του ΔΣΑ από το 2008. Έκτοτε ασκώ μαχόμενη δικηγορία και έχω ασχοληθεί με ευρύ φάσμα υποθέσεων αστικού, ποινικού, εργατικού και διοικητικού δικαίου.
Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα του εργατικού δικαίου από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχω εξειδίκευση στους τομείς του εργατικού δικαίου και του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης. Είμαι μέλος της Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφαλίσεως (Ε.Δ.Ε.Κ.Α.). Ομιλώ άριστα την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.
Είμαι επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου «Δημήτριος Τριπερίνας & Συνεργάτες», με έδρα την Καλλιθέα, το οποίο στελεχώνεται από συνεργάτες δικηγόρους.
Υπήρξα εισηγητής σε σεμινάρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων και της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις. Αρθρογραφώ για το περιοδικό «Με το Δικηγόρο» για θέματα δικαίου κοινωνικής ασφάλισης.
Είχα συμμετάσχει στις εκλογές του ΔΣΑ το 2017 με το συνδυασμό του Π. Γαλετσέλλη. Διετέλεσα γραμματέας Δικαιοσύνης στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό με τον οποίο έθεσα υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του 2019.
Είμαι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αθηνών Πηγή Κασάπη, με την οποία έχουμε αποκτήσει μια κόρη. 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου

Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού μας
6974 704 780
press@metodikigoro.gr
Konstantina Dimitrakopoulou


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος