Βασιλοπούλου Ιφιγένεια

Η αρχή της πορείας του γραφείου μου εντοπίζεται στο 1990, οπότε έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ως νέα τότε δικηγόρος, απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών, με βαθμό πτυχίου σχεδόν Άριστα.
Ήδη από το έτος 1990 έως και το 1996, δίδασκα στα Νομικά Φροντιστήρια «ΑΓΑΠΗΝΟΣ» τα μαθήματα της Αναγκαστικής Εκτέλεσης και της Πολιτικής Δικονομίας σε τελειόφοιτους και υποψήφιους δικαστές για την εισαγωγή τους στο δικαστικό σώμα, με επιτυχία 100%.
Ασκώ μάχιμη δικηγορία με κύριους τομείς εξειδίκευσης το αστικό δίκαιο με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο του οικογενειακού δικαίου, την αναγκαστική εκτέλεση, αλλά και το ποινικό δίκαιο.
Έχω παρακολουθήσει, αλλά έχω συμμετάσχει και ως Εισηγήτρια και συντονίστρια σε πλήθος επιστημονικών ημερίδων, συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων, ενώ είμαι μέλος της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου και του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων.
Έχουν δημοσιευθεί άρθρα μου σε διάφορα νομικά περιοδικά, σε εφημερίδες, αλλά και στο διαδίκτυο, ενώ έχω συμμετάσχει και στις δημόσιες διαβουλεύσεις για τις πρόσφατες σημαντικές αλλαγές και τροποποιήσεις στο οικογενειακό δίκαιο και στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Είχα την τιμή να είμαι εξετάστρια στον πρόσφατο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Υποψηφίων Δικηγόρων του ΔΣΑ τον Μάιο του 2021.
Τέλος, στις αρχαιρεσίες του Σεπτεμβρίου 2020, εξελέγην ως τακτικό μέλος του ΔΣ της πανελλήνιας επιστημονικής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ & ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ κατέχοντας σήμερα την θέση της Α’ Αντιπροέδρου αυτής, ένωση με πλούσιο επιστημονικό έργο, με σκοπό την προαγωγή της νομικής επιστήμης, και ουσιαστική συμβολή στην βελτίωση των συνθηκών άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος. 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Έλενα Γκερέκου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6936 386 433
elenagkerekou@gmail.com


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος