Βαφείδου Αντιγόνη

H Αντιγόνη Βαφείδου, υπ. Διδάκτωρ Νομικής ΔΠΘ, ακολούθησε νομικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έχοντας πάθος και αγάπη για τη δικηγορία ξεκίνησε μόνη τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα από το 2010.

Απέκτησε τον πρώτο της μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στο πρόγραμμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (M.Sc.), παράλληλα με τα πρώτα χρόνια της μάχιμης δικηγορίας της.

Στο Λονδίνο απέκτησε το δεύτερο μεταπτυχιακό της τίτλο στο Δίκαιο Ανταγωνισμού Επιχειρήσεων στο University College London (UCL-LL.M, specialism in competition law) και επίσης εξειδικεύτηκε σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στο London School of Economics and Political Science (LSE).

Στις Βρυξέλλες δραστηριοποιήθηκε στο ευρωπαϊκό lobbying ως ειδικός σύμβουλος σε διαβουλεύσεις ευρωπαϊκών Οδηγιών και Κανονισμών για ζητήματα αναφορικά με την προστασία καταναλωτή στο πεδίο των συναλλαγών επί επενδυτικών προϊόντων.

Έχει διατελέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος ως Eπόπτης Ασφαλιστικών Εκκαθαρίσεων επί των Διοικητών κ. Γ. Προβόπουλου και κ. Ι. Στουρνάρα, διαχειριζόμενη την εποπτεία τεσσάρων ασφαλιστικών εταιρειών υπό εκκαθάριση αναφορικά με την απογραφή και ρευστοποίηση της περιουσίας τους, τις αποζημιώσεις των πρώην ασφαλισμένων, τα ευρήματα των οικονομικών ελέγχων, την διερεύνηση των πεπραγμένων των απερχομένων διοικήσεων.

Ασκεί μάχιμη δικηγορία ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2007, ενώ ήδη αρθρογραφεί πυκνά για ζητήματα που αφορούν την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.

Το 2000 διετέλεσε Έφηβος Βουλευτής την Πέμπτη Σύνοδο, και σήμερα είναι ειδική σύμβουλος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Έλενα Γκερέκου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6936 386 433
elenagkerekou@gmail.com


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος