Γκερέκου Ελένη

Η Έλενα Γκερέκου γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα, με καταγωγή από την Τήνο και την Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού. Το 2005 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, από την οποία αποφοίτησε το 2011. Πραγματοποίησε την άσκησή της σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία των Αθηνών και από τον Αύγουστο του 2013 ξεκίνησε την σταδιοδρομία της ως δικηγόρος.

Από το 2011 έως και το 2021 συνεργαζόταν με μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, και με διάφορα γραφεία των Αθηνών και της επαρχίας. Από το 2021 ιδιωτεύει, διατηρώντας εξωτερικές συνεργασίες με δικηγορικές εταιρίες, με ιδιώτες συναδέλφους, αλλά και με το Ελληνικό Κοινοβούλιο ως επιστημονική συνεργάτιδα βουλευτή.

Ως μάχιμη δικηγόρος, η μεγάλη δικαστηριακή της εμπειρία, απαρτίζεται από πληθώρα υποθέσεων του ευρύτερου φάσματος της δικηγορίας. Πέραν της ιδιαίτερης εξειδίκευσής της σε υποθέσεις Αστικού και Εμπορικού Δικαίου και του Δικαίου των Εταιρειών, έχει χειριστεί με επιτυχία αρκετές υποθέσεις Ποινικού Δικαίου. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί με το Τραπεζικό Δίκαιο και την Αναγκαστική Εκτέλεση.

Στον τομέα της συμβουλευτικής δικηγορίας, εκτός από την ενασχόλησή της με κάθε είδους υποθέσεις που αφορούν την ακίνητη περιουσία, ασχολείται επίσης με νομοθεσίες εξειδικευμένων τομέων δικαίου, όπως του τομέα της υγείας. Πέραν των ανωτέρω, χειρίζεται επιτυχώς υποθέσεις χορήγησης άδειας διαμονής για επενδυτές (Golden Visa), καθώς και γενικότερα θέματα δικαίου αλλοδαπών.

Το 2019, οι συνάδελφοί της την εμπιστεύτηκαν και την εξέλεξαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, ανέλαβε πρωτοβουλίες, αλλά και στήριξε προτάσεις συναδέλφων της, με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητάς τους και του δικηγορικού λειτουργήματος, ερχόμενη μάλιστα σε σύγκρουση με την ηγεσία της ΕΑΝΔΑ κάθε φορά που κρινόταν αναγκαία η προάσπιση του σκοπού αυτού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της συμπορεύτηκε αρμονικά με όλα τα μέλη του ΔΣ, με κύριο γνώμονα πάντα το συμφέρον των συναδέλφων της.

Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά, ασχολείται με την πολιτική, τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και την επιχειρηματικότητα. Είναι επικοινωνιακή, έμπιστη, ενδιαφέρεται για την έρευνα και παθιάζεται με τον εκάστοτε στόχο της. 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου

Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού μας
6974 704 780
press@metodikigoro.gr
Konstantina Dimitrakopoulou


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος