Η Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάτοχος LLM στο Δημόσιο Δίκαιο του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και στο Δίκαιο Επιχειρήσεων και Διοίκηση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών της Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Επικοινωνία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Έχει συνεργαστεί με τη Βουλή των Ελλήνων και με φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίκησης στους τομείς του ευρωπαϊκού δικαίου, της προώθησης προτάσεων σχεδίων νόμων, προεδρικών διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων και εν γένει κανονιστικών διοικητικών πράξεων, κοινοβουλευτικού ελέγχου και της εξαγωγής Δελτίων Τύπου.

Ασκεί ενεργά τη δικηγορία με έμφαση στους τομείς του Εμπορικού, Εμπράγματου, Διοικητικού και Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου. Έχει επιμεληθεί δημοσιογραφικά και παρουσιάσει την εβδομαδιαία επιστημονική εκπομπή «Νόμος και Πράξη» στη διαδικτυακή τηλεόραση του Star Channel, ενώ έχει συμμετάσχει, υπό την ιδιότητά της ως Δικηγόρου, σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Έχει αρθρογραφήσει στο επιστημονικό νομικό περιοδικό «Δικαιόραμα», καθώς και σε site επιστημονικού, πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου.

Αγαπά τη νομική επιστήμη, την επικοινωνία, την αλήθεια, την προσωπική ανάπτυξη των ατόμων, τη συλλογική δράση της κοινωνίας, την Τέχνη, τα ταξίδια, τα Ζώα – ανώτερα θεϊκά πλάσματα όπως η ίδια τα χαρακτηρίζει.

Πιστεύει στην ανάγκη ανανέωσης προσώπων, απόψεων και θέσεων στους κόλπους του δικηγορικού σώματος, λειτουργήματος και Συλλόγου και δεν διστάζει να αναρωτηθεί «γιατί αν δεν είμαστε ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ με ποιόν άραγε θα είμαστε;».

 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου

Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού μας
6974 704 780
press@metodikigoro.gr
Konstantina Dimitrakopoulou


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος