Ανακοίνωση Υποψηφιότητας για την Προεδρία του ΔΣΑ

22-08-2017 13:17

19.07.2017

Η ελληνική δικηγορία διέρχεται σήμερα, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης αλλά όχι μόνον αυτής, τη χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας.

Είναι κοινή η αντίληψη της μεγάλης πλειονότητας των συναδέλφων ότι, ιδίως τα τελευταία χρόνια, οι διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων έχουν επιτύχει ελάχιστα έως καθόλου αποτελέσματα.

Με την πεποίθηση ότι:

α) Δεν μας αξίζει ένας Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί ακόμα και στις απολύτως βασικές απαιτήσεις των μελών του.

β) Η εκπροσώπηση των Δικηγόρων δεν μπορεί να υποβαθμίζεται σε επίπεδο διαρροών, παραπολιτικών σχολίων και ανούσιων προσωπικών αντεγκλήσεων. Η εκπροσώπησή μας δεν μπορεί να αποτελεί ευθύνη προσώπων που συστηματικά πλειοδοτούν στο λαϊκισμό, χωρίς ουδέποτε να καταθέτουν οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση.

γ) Η φυγή προς τα εμπρός δεν επιτυγχάνεται μόνο με ατομικές πρωτοβουλίες ή μεμονωμένες προσπάθειες, όσοι άξιοι κι αν είναι εκείνοι που κάθε φορά τις αναλαμβάνουν.

δ) Είναι καθήκον όλων μας να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο και να παλέψουμε για μία πραγματική αλλαγή νοοτροπίας. Οφείλουμε συλλογικά να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες θα γίνουν πράξη από μία νέα διοίκηση, αντάξια του λειτουργήματός μας.

ε) Η μετάβαση του Δικηγορικού Συλλόγου στον 21ο αιώνα είναι εφικτή. Η μετάβαση των συνθηκών της Δικηγορίας στον 21ο αιώνα είναι εφικτή. Η μετάβαση της Δικαιοσύνης στον 21ο αιώνα είναι εφικτή. Αρκεί να το επιδιώξουμε ειλικρινά, με πείσμα και αποφασιστικότητα, όλοι εμείς, οι Δικηγόροι, μαζί!

Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και

Σας προσκαλώ την Πέμπτη 20 Ιουλίου και ώρα 19:00 στη Νομική Βιβλιοθήκη (Μαυρομιχάλη 23, Αίθουσα «Ευρώπη») να συζητήσουμε για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που μας απασχολούν.

Αν όχι εμείς, ποιος; Αν όχι τώρα, πότε;

 

Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣΑ



 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Έλενα Γκερέκου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6936 386 433
elenagkerekou@gmail.com


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος