Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

27-02-2024 01:35

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κάθεται ξανά στο θεατρικό εδώλιο του… ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !

Μια ανορθόδοξη νομικά αλλά ανάρπαστη θεατρικά Δίκη επιστρέφει την 25η Μαρτίου! 

Η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις, παρουσιάζουν το θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη» σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη, την 25η Μαρτίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα «Φίλων Μουσικής Μ1).

Μετά την θριαμβευτική επιτυχία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (7.10.2021), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (22.3.2022) και στην Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου (9.7.2022), η ιστορική «Δίκη» του Γέρου του Μοριά έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της ιστορικής - πολιτικής και νομικής σημασίας της δίκης των Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα που κατηγορήθηκαν για  συνωμοσία κατά του Βασιλέως. Πρόκειται για την πρώτη «μεγάλη» δίκη της νεότερης Ελλάδας που διεξήχθη στο Βουλευτικόν του Ναυπλίου και διήρκεσε έξι εβδομάδες. Η δίκη προσφέρεται για διαχρονικό προβληματισμό σχετικά με την φυσιογνωμία του νεωτερικού ελληνικού κράτους, τα κομματικά πάθη που διχάζουν, τον ρόλο των ξένων δυνάμεων, αλλά και τις παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στην απονομή της δικαιοσύνης. Η θεατρική παράσταση αναδεικνύει τη δύναμη του δικανικού λόγου και της ελεύθερης συνείδησης, συνάμα, δε, διασαλπίζει το μήνυμα της ενότητας στη μακρά πορεία για την εθνική ολοκλήρωση.

⇒ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης Σκηνογραφία - Επιμέλεια Κίνησης: Σταύρος Λίτινας Μουσική – Στίχοι: Δημήτρης Παπαδημητρίου Τραγούδι: Βερόνικα Δαβάκη Επιστημονικός Σύμβουλος: Αριστείδης Χατζής Ενδυματολόγος: Ντένη Βαχλιώτη Μουσική Διδασκαλία: Αλέξης Πρίφτης Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου Ήχος: Γιάννης Λαμπρόπουλος - Λάμπρος Μπούνας Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σταύρου Βοηθός Ενδυματολόγου: Χριστίνα Τσουτσουλίγα Οργάνωση & Εκτέλεση Παραγωγής: Φρύνη Λάλα - Θωμάς Χαρέλας - Γεωργία Λαβαζού - Ιωάννα Αναστασοπούλου - Γαρυφαλλιά Γιάννη

⇒ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ο Γρηγόρης Βαλτινός

⇒ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ οι δικηγόροι: Ηλίας Αναγνωστόπουλος – Δημήτρης Βαλάσης – Δημήτρης Γκαβέλας – Νικόλας Ιωάννου – Περικλής Κοντόγγονας – Παναγιώτης Πετρόπουλος – Γιώργος Πυρομάλλης – Βασίλης Χειρδάρης – Παναγιώτης Χριστόπουλος – Στράτος Νικολούδης Σταύρος Κατσίπης – Γιώργος Κόσσυφας – Απόστολος Κούρτης – Στρατής Κρητικός – Χρήστος Μαγουλάς – Παντελής Μπράτης Κωνσταντίνα Ακρίδα – Ιωάννα Βαρχαλαμά – Ελίνα Γεωργίλη – Στεφανία Γιαννακολουκά – Έλια Κοτσώνη – Άννα Μπασιάκου – Η. Παπαχαραλάμπους - Λυδία Πολυζώη – Κέρυ Σαπουντζή – Βασιλική Σισμανίδου – Ελίνα Φρατζεσκάκη – Δήμητρα Χρυσαΐτη

⏳ Διάρκεια: 100΄

⇒ Teaser & Trailer παράστασης: Γιάννης Σανιώτης | dsp.gr

Συνδιοργάνωση: Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων & Ε.Ε.Ν. e-Θέμις

⇒ Σχεδιασμός εντύπου παράστασης: Νομική Βιβλιοθήκη | nb.org Παραγωγή: Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων | hcba.gr & Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις | ethemis.gr Χορηγός: ARCADIA SHIPMANAGEMENT CO. LTD | arcadiasm.gr

⇒ Διαδικτυακή επικοινωνία: Facebook | Linkedin : Nova Criminalia

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή «Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1)» η παράσταση «Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ» των Ρέππα-Παπαθανασίου, που παρακολούθησαν πάνω από 7.000 θεατές σε Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου, με πρωταγωνιστές 28 ταλαντούχους δικηγόρους, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της ιστορικής - πολιτικής και νομικής σημασίας της δίκης των Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία κατά του Βασιλέως. Πρόκειται για την πρώτη «μεγάλη» δίκη της νεότερης Ελλάδας που διεξήχθη στο Βουλευτικόν του Ναυπλίου και διήρκεσε έξι εβδομάδες. Η δίκη προσφέρεται για διαχρονικό προβληματισμό σχετικά με την φυσιογνωμία του νεωτερικού ελληνικού κράτους, τα κομματικά πάθη που διχάζουν, τον ρόλο των ξένων δυνάμεων, αλλά και τις παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στην απονομή της δικαιοσύνης. Η θεατρική παράσταση αναδεικνύει τη δύναμη του δικανικού λόγου και της ελεύθερης συνείδησης, συνάμα, δε, διασαλπίζει το μήνυμα της ενότητας στη μακρά πορεία για την εθνική ολοκλήρωση.

⇒ Προπώληση Εισιτηρίων: more.com & εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής (τηλ. 2310 895938)

⇒ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & Παραλία Ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων: Δευτέρα – Σάββατο: 10:00 π.μ. – 6:00 μ.μ.

☎️ Τηλέφωνα εκδοτηρίων: 2310 895938-9.

 

Για να δείτε το trailer μπορείτε να μεταβείτε εδώ:  https://www.youtube.com/watch?v=OoxNo1cWJxg

 

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και οι συντελεστές της Παράστασης ⇓


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Πρόσκληση της Παράστασης
Ενημέρωση: 26-02-2024 22:29 - Μέγεθος: 77.44 KB


 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Έλενα Γκερέκου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6936 386 433
elenagkerekou@gmail.com


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος