Δελτίο τύπου του Συνδυασμού μας για τη Διημερίδα με τίτλο "Δίκαιο των Ακινήτων"

04-03-2024 23:48

                                                                                               Αθήνα, 04 Μαρτίου 2024

 

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                    Διημερίδα για το Δίκαιο των Ακινήτων

 

Δημήτρης Αναστασόπουλος: Επιτακτική η ανάγκη επαναφοράς της υποχρεωτικής παράστασης των δικηγόρων στα συμβόλαια

 

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Διημερίδα της 1ης και 2ας Μαρτίου που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Νομικών E- Θέμις, σε συνεργασία με το πρόγραμμα Φορολογικού Δικαίου του ΚΕΔΙΒΙΜ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και θέμα «Το Δίκαιο των Ακινήτων» και με την υποστήριξη του συνδυασμού μας «Με το Δικηγόρο».

Την πρώτη ημέρα της Διημερίδας παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Πρόεδρος του ΟΟΕ, Κώστας Κόλλιας, ο Πρόεδρος της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις στον τομέα των Ακινήτων και συνεχάρησαν τον Πρόεδρο της E- Θέμις για την εξαιρετική διοργάνωση.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Πρόεδρος της e-Θέμις, Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος τόνισε το επίκαιρο της Διημερίδας στην δικηγορική καθημερινότητα, αλλά και την ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης των συναδέλφων, καθώς επίσης και την ανάγκη επαναφοράς της παράστασης των δικηγόρων στα συμβόλαια, και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Διημερίδας, Ζώης Σταυρόπουλος. Ο κ. Σταυρόπουλος επεκτάθηκε σε θέματα που αφορούν το Κτηματολόγιο, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για την πορεία της ψηφιοποίησης των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων, αλλά και για το κλείσιμο του Υποθηκοφυλακείου Ζωγράφου και την ενσωμάτωσή του στο Κτηματολόγιο. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά και συνδρομή των συναδέλφων μας στην διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων του Κτηματολογίου, ώστε να βελτιωθεί η ροή καταχώρησης των πράξεων.

Οι εξακόσιοι περίπου συνάδελφοι που παρακολούθησαν τη Διημερίδα τόσο διά ζώσης, όσο και διαδικτυακά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές και ιδιαίτερα κατατοπιστικές εισηγήσεις από τους εκλεκτούς μας ομιλητές, οι οποίες κάλυψαν όλο το φάσμα του Δικαίου των Ακινήτων. Πιο συγκεκριμένα, οι εισηγήσεις κινήθηκαν γύρω από τη  φορολογία της ακίνητης περιουσίας, τις οικονομικές εξελίξεις στον τομέα των ακινήτων, την προστασία των ευάλωτων οφειλετών, τις νομικές προεκτάσεις της Golden Visa, αλλά και γενικότερα Πρακτικά και Θεωρητικά Ζητήματα Αστικού και Ποινικού Δικαίου, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, τόσο για την ποικιλία των θεμάτων, όσο και για την ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε.

 

                                              Δημήτρης Αναστασόπουλος

                                               Επικεφαλής Παράταξης ΔΣΑ

                                                       «Με Το Δικηγόρο»

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα της Εκδήλωσης:




 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Έλενα Γκερέκου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6936 386 433
elenagkerekou@gmail.com


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος