Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παράταξης μας στην Παλαιά Βουλή για τις αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων

25-10-2024 13:02

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παράταξης μας στην Παλαιά Βουλή για τις αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων.

Την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή εκδήλωση της παράταξης «Με Το Δικηγόρο», με κεντρικό θέμα «Οι Αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων - παρόν και μέλλον της δικηγορίας».

Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή γεγονός που υπογραμμίζει το ενδιαφέρον των δικηγόρων για τα θέματα που επιλέγει συστηματικά να αναδεικνύει  η παράταξη «Με το Δικηγόρο».

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Αναστασόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην αναγκαιότητα εναρμόνισης κεφαλαίων του Κώδικα Δικηγόρων (άσκησης, αμοιβές, ασυμβίβαστο) με την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας.

Στόχος των αλλαγών του Κώδικα Δικηγόρων πρέπει να είναι η διασφάλιση της ανεξαρτησίας στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, η βελτίωση με τρόπο μετρήσιμο των συνθηκών άσκησης της δικηγορίας και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων δικηγορικών υπηρεσιών.

Κεντρικό αίτημα των δικηγόρων θα πρέπει να είναι «να αποκτήσει ξανά αξία η ταυτότητα του δικηγόρου».

Ο κ. Αναστασόπουλος προχώρησε και σε συγκεκριμένες προτάσεις:

  1. Την επαναφορά της παράστασης των δικηγόρων στα συμβόλαια.
  2. Την αναβάθμιση της δικηγορικής άσκησης και των εξετάσεων.
  3. Την αύξηση των αμοιβών άμισθων και έμμισθων δικηγόρων και την αναθεώρηση του Κώδικα Δεοντολογίας.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και  οι τοποθετήσεις των εκλεγμένων Συμβούλων της παράταξης κ.κ. Φ.Γιαννούλα, Σ. Λεριού, Ζ. Σταυρόπουλου, Τ. Χριστόπουλου, καθώς και του κ. Ν. Κουτκιά, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης. Στις εισηγήσεις όλων των ομιλητών εκφράστηκαν οι απόψεις και οι παρεμβάσεις της παράταξης μας για το νέο Δικαστικό Χάρτη, το Κτηματολόγιο, την παράσταση των Δικηγόρων στη σύνταξη και υπογραφή συμβολαιογραφικών τίτλων κλπ.

Χαιρετισμό, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυνε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Πέλοψ Λάσκος, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Πάνος Αλεξανδρής, εν ενεργεία και τέως Σύμβουλοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ακαδημαϊκοί, κ.ά.

Το ενδιαφέρον για το θέμα της αναμόρφωσης του Κώδικα Δικηγόρων αλλά και τον προβληματισμό και την αγωνία των δικηγόρων για τις αλλαγές αλλά και την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη, τις δυσκολίες που αφορούν στις υπηρεσίες του Κτηματολογίου κλπ, απέδειξε η παρουσία πλήθους δικηγόρων στα έδρανα της Παλαιάς Βουλής.

Η παράταξη «Με Το Δικηγόρο» θα συνεχίσει αδιάκοπα να βρίσκεται δίπλα στους δικηγόρους και να συνδράμει αυτούς στην καθημερινότητά τους, αλλά και να παρεμβαίνει για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας, όπως πράττει και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Συνημμένες φωτογραφίες από την εκδήλωση.


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Kείμενο Word ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση: 25-10-2024 13:02 - Μέγεθος: 54.78 KB



 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος