Χαιρετισμός Υποψηφίου Προέδρου ΔΣΑ

21-08-2017 09:37

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι κοινός τόπος ότι η δικηγορία διέρχεται σήμερα τη μεγαλύτερη κρίση της στη σύγχρονη ιστορία. Η πλειονότητα των συναδέλφων, υπό το βάρος των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, αλλά και των καθημερινών προβλημάτων, έχει γυρίσει την πλάτη στους εκπροσώπους της.

Περισσότερο ή λιγότερο δικαιολογημένα, ο Σύλλογος μας απαξιώνεται συνεχώς στη συνείδηση των συναδέλφων. Στις επικείμενες αρχαιρεσίες του ΔΣΑ, τον προσεχή Νοέμβριο, το μεγάλο ζητούμενο είναι αν θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση ή αν θα αλλάξουμε πορεία.

Πεποίθηση μου είναι ότι ο Σύλλογός μας μπορεί και πρέπει να ξαναγίνει ο πρώτος επιστημονικός σύλλογος της χώρας. Ο Δικηγόρος θα πρέπει γίνει και πάλι το υποκείμενο του Συλλόγου μας, υπηρετώντας εκείνον η διοίκηση του και όχι το αντίστροφο.

Θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση των συναδέλφων με το Σύλλογο, να τεθούν εκ νέου γερά θεμέλια αμοιβαίας εμπιστοσύνης, να αισθάνεται ο κάθε συνάδελφος ότι πράγματι ο Σύλλογος είναι το «σπίτι» του.

Παράλληλα, θα πρέπει να επιδιώξουμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν και, κυρίως, τη δυσβάστακτη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση.

Θα πρέπει, όμως, να τα αντιμετωπίσουμε με σχέδιο, μεθοδικότητα και πρόταση. Να μην τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις, αλλά να τις διαμορφώσουμε.

Με αυτές τις σκέψεις αποφάσισα να ζητήσω από εσάς, από τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, να μου δώσετε το δικαίωμα να υπηρετήσω το Σύλλογο μας. Να μου κάνετε την ύψιστη τιμή να υπηρετήσω το δικηγορικό σώμα από τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Όλοι εμείς, μαζί, μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για έναν Σύλλογο με διαφορετική νοοτροπία, αντίληψη των πραγμάτων και αισθητική. Ο Δικηγόρος να τεθεί ξανά στο επίκεντρο.

Σας προσκαλώ όλους να συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια.

Να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣΑ



 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Έλενα Γκερέκου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6936 386 433
elenagkerekou@gmail.com


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος