Συνέχιση στοχευμένων αποχών Δικηγόρων έως και 2-2-2024

21-01-2024 13:26

Το Δ.Σ. του ΔΣΑ ενέκρινε κατά πλειοψηφία σήμερα την απόφαση της Ολομέλειας για συνέχιση αποχών μέχρι 2/2. Το δικηγορικό σώμα βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εδώ και τρείς πλέον μήνες. Η συνεχιζόμενη αποχή δυστυχώς πλήττει αδίκως ορισμένες μόνο κατηγορίες δικηγόρων, που ήδη έχουν κληθεί να σηκώσουν δυσανάλογα το βάρος των αποχών μέχρι σήμερα. 

Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. κατά τη συνεδρίασή του στις 20.1.2024 αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

Α] την επικύρωση της από 19.1.2024 απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας για τις στοχευμένες αποχές όπως έχουν αναγραφεί στην ανωτέρω απόφαση της Ολομέλειας και με το πλαίσιο αδειών που αποφάσισε η Ολομέλεια

(βλ. σχετικά εδώ : http://tinyurl.com/3waj96dv0 )

 

Ως προς τις Αναβολές:

Για την διευκόλυνση των συναδέλφων επιτρέπεται η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του απόντος συναδέλφου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Σημειώνεται ότι το πλαίσιο της αποχής πρέπει να εφαρμόζεται είτε υφίσταται υποχρέωση έκδοσης γραμματίου προείσπραξης εισφορών είτε υπάρχει απαλλαγή από αυτή την υποχρέωση κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 61 παρ. 3 του Κώδικα Δικηγόρων, όπως μεταξύ άλλων τις περιπτώσεις που εκπροσωπούν το δημόσιο, ΟΤΑ, Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με σύμβαση πάγιας αντιμισθίας ή εκπροσωπούν δικαιούχους Νομικής Βοήθειας και Ευεργετικής Πενίας.

ΥΠΕΡ ψήφισαν: ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Βερβεσός, ο Αντιπρόεδρος κ. Αλέξανδρος Μαντζούτσος, ο Αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Κακλαμάνης, ο Ταμίας κ. Κωνσταντίνος Καρέτσος, και οι Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Αβαρκιώτης, Ευστάθιος Αναλυτής, Ευάγγελος Αυγουλάς, Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου, Άννα Ζουρνατζή, Μιχαήλ Καλαντζόπουλος, Δημήτριος Λυρίτσης, Θεόδωρος Μαντάς, Χρυσούλα Μαρινάκη, και Χριστίνα Τσαγκλή.

ΚΑΤΑ ψήφισαν οι Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτριος Αναστασόπουλος, Φώτιος Γιαννούλας, Σωτήριος Διαμαντόπουλος, Θωμάς Καμενόπουλος, Στυλιανός Λεριός και Ζώης Σταυρόπουλος (επισυνάπτεται αιτιολόγηση ψήφου των κ.κ. Δημητρίου Αναστασόπουλου, Φωτίου Γιαννούλα, Στυλιανού Λεριού και Ζώη Σταυρόπουλου)

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ υπέβαλιθη   ε ο Σύμβουλος Αντώνιος Αντανασιώτης, την οποία και ψήφισε (επισυνάπτεται)

ΑΠΩΝ ήταν ο Σύμβουλος κ. Ιωάννης Κάπος. 

 

Επισυνάπτεται παρακάτω η τοποθέτηση του επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρη Αναστασόπουλου: 

https://www.dsa.gr/sites/default/files/press_releases/attached/aitiologisi_psifoy_20-1-2024_d.anastasopoylos.docx

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πλαίσιο αδειών και την απόφαση μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα https://www.dsa.gr/ 

 



 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος