Μια νέα δυνατότητα προς βελτίωση της απαιτητικής δικηγορικής καθημερινότητας

30-01-2024 09:55

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Συμβούλου της Παράταξης μας κυρίου Φώτη Γιαννουλά, και του επικεφαλής μας κυρίου Δημήτρη Αναστασόπουλου επετεύχθη μια πολύ σημαντική πρόοδος προς το σκοπό της καλυτέρευσης της δικηγορικής καθημερινότητας. Πλέον κατέστη εφικτό μ' ένα "κλικ" να είναι δυνατή η ενημέρωση περί άσκησης ή μη εφέσεως κατά απόφασης οποιυδήποτε δικαστηρίου της Πειφερειακής Ενότητας των Αθηνών. 

 

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Μια μικρή, αλλά σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητά μας

Μέχρι χθες όταν θέλαμε στο Πρωτοδικείο Αθηνών να δούμε αν ο αντίδικός μας έχει προσδιορίσει έφεση που είχε ασκήσει σε κάποιο περιφερειακό Ειρηνοδικείο της περιφερείας του Πρωτοδικείου Αθηνών έπρεπε να υποβάλει αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού (το οποίο αυτοτελώς του ήταν εντελώς άχρηστο). Δυνατότητα να λάβει αλλιώς γνώση δεν υπήρχε. Επειδή η διαδικασία αυτή ήταν χρονοβόρα, πολλές φορές ήταν βολικότερο για τον δικηγόρο να προσδιορίσει κατευθείαν την έφεση του αντιδίκου του, παρά να περιμένει πότε θα του απαντήσει η Γραμματεία.

Κατόπιν αιτήματος που υποβάλαμε εδώ και αρκετό καιρό στη Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σήμερα Τετάρτη 24/1 εγκαταστάθηκε στο 2ο όροφο του κτιρίου 2 (στην κατάθεση της τακτικής διαδικασίας) ένας υπολογιστής που θα είναι προσβάσιμος στους δικηγόρους, οι οποίοι θα μπορούν να πληκτρολογούν τον αριθμό της απόφασης και να πληροφορούνται – χωρίς άλλη διαδικασία – αν έχει προσδιορισθεί η έφεση του αντιδίκου τους.

Σημειώνεται ότι επειδή ο ίδιος αριθμός απόφασης μπορεί να είναι κοινός με πολλές αντίστοιχες αποφάσεις άλλων Ειρηνοδικείων της Αττικής, για τον περιορισμό των αποτελεσμάτων και την άντληση της σωστής πληροφορίας ενδείκνυται η συμπλήρωση και του ΓΑΚ της έφεσης (που έλαβε το δικόγραφο με την κατάθεση στο Ειρηνοδικείο).

Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια «επανάσταση», αλλά είναι παρήγορο να εφαρμόζονται λύσεις απλής λογικής που βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητα όσων παλεύουμε με την δικαστηριακή γραφειοκρατία.

ΥΓ: Για τα γενικότερα θέματα που έχουμε θέσει στη Διοίκηση του Πρωτοδικείου θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση



 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος