Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου της Δικαιοσύνης για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης

03-03-2024 23:35

Κατάτεθηκε την Παρασκεύη 1η Μαρτίου 2024 στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου της Δικαιοσύνης με τίτλο "Ενίσχυση δικηγορικής ύλης: Ρυθμίσεις για τα κληρονομητήρια, τις αποδοχές και αποποιήσεις κληρονομιών, τις εγγραφές και τις εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθηκών και τις ένορκες βεβαιώσεις και για το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων και την πληρωμή των υποθέσεων νομικής βοήθειας".

Το νομοσχέδιο αποτελείται από 27 άρθρα με έναρξη ισχύος την δημοσίευσή του στηνμ Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η ισχύς των Κεφαλαίων Α’ και Γ’ του Μέρους Β’ και του άρθρου 26 αρχίζει από την 1η.6.2024.

Σκοπός του παρόντος είναι: 
α) η αποφόρτιση των δικαστηρίων από διαδικασίες που μπορούν με πρόσφορο τρόπο να διενεργηθούν από τους δικηγόρους μέσω της μεταφοράς ύλης από τα δικαστήρια με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική ολοκλήρωση νομικών ενεργειών και κατ’ επέκταση την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, και
β) η άμεση εκκαθάριση και πληρωμή των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας στους δικηγόρους μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων και η απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών.

 

Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρο το σχέδιο νόμου όπως κατατέθηκε στη Βουλή: 


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Νομοσχέδιο Υπουργείου Δικαιοσύνης
Ενημέρωση: 03-03-2024 23:38 - Μέγεθος: 821.53 KB


 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος