Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταφορά δικαστικής ύλης στους δικηγόρους

15-03-2024 17:06

Με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νίκης πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις για τα κληρονομητήρια, τις αποδοχές και αποποιήσεις κληρονομιών, τις εγγραφές και τις εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθηκών και τις ένορκες βεβαιώσεις και για το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων και την πληρωμή των υποθέσεων νομικής βοήθειας».

Το ΚΚΕ μαζί με τη Νέα Αριστερά καταψήφισαν, ενώ η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσαν «παρών».

Ως εκ τούτου τα κληρονομητήρια, οι αποδοχές και αποποιήσεις κληρονομιών, οι εγγραφές και οι εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθηκών καθώς και οι ένορκες βεβαιώσεις θα συντελούνται από ή και ενώπιον Δικηγόρων. Μετά από χρόνια εξαγγελιών, δηλώσεων και υποσχέσεων εκ μέρους της πολιτικής εξουσίας συντελείται το αυτονόητο, ήτοι η αναβάθμιση του δικηγορικού λειτουργήματος με την ταυτόχρονη αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων ως προς την απονομή Δικαιοσύνης. 

Πρόκειται για μια ρηξικέλευθη και τολμηρή μεταρρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο πλαίσιο γρηγορότερης και αποτελσματικότερης απόνομής της, η οποία κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ήτοι αυτή της ενίσχυσης του ρόλου των Δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης. 

 



 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος