Η νέα λίστα των οφειλετών του Δημοσίου

20-06-2024 00:15

Προθεσμία 15 ημερών θα δοθεί στους μεγαλοοφειλέτες της εφορίας και του ΕΦΚΑ να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, προκειμένου να μην αναγραφεί το όνομά τους ή η επωνυμία της επιχείρησής τους στον κατάλογο που θα δημοσιοποιηθεί την 31η Ιουλίου.

Εγκύκλιος του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) καλεί τους προϊσταμένους των κατά τόπους υπηρεσιών του ΕΦΚΑ να συγκεντρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον Φορέα και να τα αποστείλουν στην ΑΑΔΕ. Κατόπιν, η ΑΑΔΕ στις 9 Ιουλίου θα αποστείλει ειδοποιητήρια με τα οποία θα τους υποδεικνύει να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους εντός 15 ημερών, το αργότερο μέχρι τις 24 Ιουλίου.

Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν θα δουν τα ονόματά τους να φιγουράρουν στην πολυσέλιδη λίστα που θα αναρτήσει η ΑΑΔΕ στην ιστοσελίδα της την 31η Ιουλίου.

Επιπλέον, εναντίον των οφειλετών της εφορίας και του ΕΦΚΑ που δεν θα συμμορφωθούν, εκτός από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, θα ληφθούν και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή θα τους επιβληθούν κατασχέσεις σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία, καθώς επίσης και πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων.

Όπως τονίζεται, η λίστα με τις οφειλές θα είναι η πέμπτη φορά που θα δημοσιοποιηθεί. Είχαν προηγηθεί ανάλογες πρωτοβουλίες το 2017, πρώτη χρονιά κοινής δημοσιοποίησης ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών και ακολούθησε κάτι αντίστοιχο την επόμενη διετία (2018 – 2019), το οποίο συνοδεύτηκε από ένα τριετές «πάγωμα» της διαδικασίας (2020 – 2022), για να επανέλθει η σχετική δημοσιοποίηση το 2023.

Στις εν λόγω καταστάσεις περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ οι οποίες υπερβαίνουν σε κύρια εισφορά (κεφάλαιο) τις 150.000 ευρώ και η καταβολή τους βρίσκεται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός έτους. Άρα, στη λίστα θα συμπεριληφθούν οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές οι οποίες ανάγονται σε χρονική περίοδο ασφάλισης προγενέστερη του ημερολογιακού έτους που προηγείται της ημερομηνίας δημοσιοποίησης.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στην ακόλουθη ιστοσελίδα: https://www.naftemporiki.gr/



 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Έλενα Γκερέκου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6936 386 433
elenagkerekou@gmail.com


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος