drasi
stinpraxi

Δικαστικοί υπάλληλοι: Προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΟΔΥΕ την Τετάρτη, 10/06

26-05-2026 09:05

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10/6/2026. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΟΔΥΕ:

«Το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ στην τελευταία του συνεδρίαση την Τρίτη 19/5/2026, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Κλαδικής Απεργίας για την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026. Τις προσεχείς ημέρες θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση για το διεκδικητικό πλαίσιο και τις δράσεις προετοιμασίας της απεργίας.

Σε κάθε περίπτωση, αιχμή της απεργιακής μας κινητοποίησης είναι τα διαχρονικά και άλυτα αιτήματα του κλάδου:

1. ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, με σύγχρονα και λειτουργικά κτήρια και προστασία της υγείας των εργαζομένων. 2. ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ του επιδόματος ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ (Πάγια Μηνιαία Αποζημίωση), για την αναγνώριση στην πράξη των ιδιαίτερα δύσκολων και επικίνδυνων συνθηκών που βιώνουμε καθημερινά στα Δικαστήρια. 3. ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, όλων των Κλάδων και των ειδικοτήτων. 4. ΠΛΗΡΩΜΗ των χιλιάδων και επί χρόνια απλήρωτων ωρών υπερωριακής απασχόλησης, κατά τις εξαιρέσιμες (Σαββατοκύριακα και αργίες).

Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων είναι προαπαιτούμενο για τη δυναμική των κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων του Κλάδου.»

Πηγή: odye.gr


 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος