Δικηγορικές Εταιρείες 2020

15-01-2021 16:13

Ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος ιδρύθηκε το 2010 και αυτήν την στιγμή αποτελείται από 140 δικηγορικές εταιρείες.

Σκοπός του συνδέσμου είναι η προαγωγή της συλλογικής άσκησης δικηγορίας μέσω των δικηγορικών εταιρειών.

Την τρέχουσα δεκαετία 2020-2030, η παροχή νομικών υπηρεσιών βρίσκεται μπροστά σε δομικές αλλαγές.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις δείχνουν την νέα πραγματικότητα μέσα στην οποία καλούμαστε όλοι να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες τόσο για ατομική ευημερία όσο και για την πρόοδο της χώρας μας.

Με αυτήν την αφορμή στις 7/12/2020 ο ΣΔΕΕ διοργανώνει για τα μέλη του το 3ο ψηφιακό event για την παρουσίαση συστημάτων και άλλων εργαλείων νέας τεχνολογίας για την υποστήριξη της ψηφιακής παροχής νομικών υπηρεσιών.

Ακόμη ο ΣΔΕΕ μέσα από τις ομάδες εργασίας και επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν τα μέλη του, τους προηγούμενους προετοίμασε σειρά διατάξεων οι οποίες έχουν ήδη υποβληθεί στην διαβούλευση σε προηγούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα ακόλουθα ζητήματα:

1) Για την αναγραφή των δικηγορικών εταιρειών στις δικαστικές αποφάσεις καθώς μέχρι σήμερα αν και το γραμμάτιο προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής αναφέρει τόσο στην δικηγορική εταιρεία όσο και τον συνεργάτη της, εντούτοις η δικηγορική εταιρεία δεν αναφέρεται καθόλου στις δικαστικές αποφάσεις.

2) Για την δημιουργία πλαισίου για την συγχώνευση των δικηγορικών εταιρειών καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πλαίσιο κανένα νομοθετικό πλαίσιο για το ζήτημα.

3) Διατάξεις για τον περιορισμό της ευθύνης των δικηγορικών εταιρειών

Ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος είναι ανοιχτός σε κάθε δικηγορική εταιρεία που σέβεται της αρχές της δικηγορικής δεοντολογίας όπως και τον κώδικα δεοντολογίας των δικηγορικών εταιρειών, ο οποίος είναι αναρτημένος στο website του συνδέσμου.

Για να γίνει κάποια εταιρεία μέλος του συνδέσμου πρέπει να προταθεί από δύο υφιστάμενα μέλη και να συμπληρώσει την αίτηση και το πληροφοριακό δελτίο, τα οποία είναι αναρτημένα στο website του συνδέσμου https://sdee.org.gr/.

Πέτρος Φραγκίσκος Partner FNG Law Firm

Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος



 
NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού μας
6944 585 396
d.anastasopoulos@metodikigoro.gr
Dimitris Anastasopoulos


Μαρία Πιτσάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
6974 416 362
m.pitsaki@xenakis-pitsaki.gr


© 2023
ΜεΤοΔικηγόρο
Δημήτρης Αναστασόπουλος